top of page

Szemvizsgálat

A szemvizsgálat nemcsak az életminőségünkön javíthat, hanem számos szembetegséget kiszűrhet és megelőzhet.

Minden Hétköznap Ingyenes Szemvizsgálat

Optometistáink minden hétköznap ingyenes szemvizsgálatot végeznek. Nagy szakértelmükkel a legkifinomultabb eredményt tudják elérni az ön éles látásának érdekében. ​

A homályos látás okai közé tartozhatnak a rövidlátás, a távollátás, az asztigmia, az öregszeműség és a tompalátás is. De lehetnek ennél egyszerűbb kiváltó okok is: a képernyők előtt eltöltött túl sok idő is vezethet homályos látáshoz.

  • MYOPIA – RÖVIDLÁTÁS: Ha rosszabbul látunk távolra, mint közelre, akkor beszélhetünk rövidlátásról. A myopiás szem a végtelenből érkező párhuzamos sugarakat a retina előtt egyesíti képponttá, ez okozza a rövidlátást. A rövidlátók közelre nagyon jól látnak, azonban a távoli tárgyakat elmosódottan érzékelik.
     

  • HYPERMETROPIA – TÁVOLLÁTÁS: Ha a közeli tárgyak homályosak, és inkább távolra látunk élesen, azt nevezzük távollátásnak vagy túllátásnak: a hypermetropiás szem ebben az esetben a végtelenből érkező párhuzamos fénysugarakat a retina mögött egyesíti képponttá.
     

  • ASZTIGMIA: Az asztigmia esetében a szaruhártya vagy a szemlencse felszíne eltér a szabályostól, és emiatt a szemben a pontról nem pontszerű kép keletkezik, hanem vonal. Egyszerűbben megfogalmazva nem látunk elég élesen, tévesztjük például a számokat vagy a betűket.
     

  • PRESBYOPIA VAGY ÖREGSZEMŰSÉG: A presbyopia tulajdonképpen természetes folyamat, a szem öregedése. A szemlencse az életkor előrehaladtával fokozatosan veszít az alkalmazkodóképességéből és rugalmasságából – emiatt nehezebben látunk először közelre, esetleg a későbbiekben távolra is.

bottom of page